Da fem ble til tre

Dette er ikke et innlegg som gir meg noe glede å skrive. Det er heldigvis noen måneder siden det skjedde nå, og en vond lærdom ble det! 

Vi har som nevnt i tidligere innlegg begrenset med rom å ta av når det kommer til valpene, så jeg innredet et stort hundebur som de kunne bo i de første ukene, og holdt de to andre hundene våre adskilt, slik at mor og valper fikk fred og ro. Jeg visste at vi burde holde dem adskilt, jeg trodde grunnen var at mor ikke skulle føle noe trussel mot seg og valpene og at de skulle få ro og fred, jeg visste ikke at valpene kunne komme i reel fare om de ikke ble holdt adskilt. 

En rekke av uønskede hendelser skjedde, og endte med at vår eldste tispe plutselig befant seg alene i buret med valpene. Hun som ikke engang skulle være i samme rom som dem. Hun er fra før en litt grinete hund, og hun hadde innbilt svangerskap så hormonen raste i hodet og kroppen hennes. 2 valper mistet vi denne sorte dager. En veldig vond lærdom for oss alle. Jeg har lest og hørt i etterkant at dette kan skje, og jeg vet nå om flere det har skjedd med, men åh som det aldri skal skje her igjen! 

 Denne staselige karen over her kaller vi Ask. En fantastisk flott liten tass, her to uker gammel. Den skjønne lyse, gode og runde jenta over her kaller vi Ally, to uker gammel på disse bildene.Og den nette lille søte over her kaller vi Liss, også hun to uker på disse bildene.  

Det som skulle være 7, gikk fra 5 og så brutalt ned til 3 valper. Disse tre vokste derimot opp til å bli store og skjønne terriere, og alle tre har kommet til flotte nye hjem, på helt forskjellige steder i landet. Men, det er en historie for en annen gang. 

 

Lærdommer er noen ganger vonde, denne tar vi med oss som noe som absolutt ikke skal skje igjen. Det tok en stund før vi klarte å ta innover hva som hadde skjedd, og hvor det hadde gått galt. Det er en hel del som skal endres ved neste anledning! 

 

 

#Valpene2016 #Terrier #Cairn #jrt #Lærdommer #ValpeneToUkerGamle

 

Valpene 1 uke gamle

En uke gamle små tasser. Det var overraskende lite å gjøre den første tiden for oss tobeinte når det kom til valpenen, Kira var så flink med dem og tok seg av alt hun skulle. Det som ble mye jobb var noe jeg ikke hadde ventet, Kira holdt ikke på noe mat, alt rant ut av henne. Hun er ikke så vant til rå mat, og hun spiste 7 morkaker under fødsel, så magen hennes ble fullstendig i ulage. Kira ble mildt sagt tynn! Valpene fikk det de skulle, og Kira ble fort satt på en diett bestående av fiskeboller og mageregulerende medisiner. I starten fikk hun bare noen få fiskeboller pr. dag, også fikk hun en hel del av pastaen som skal være mageregulerende. Etterhvert som hun viste tegn til bedring økte vi på med fiskeboller, og startet forsiktig med å gi henne tørt valpefor. Heldigvis rettet det på seg, og valpene viste ingen tegn på at de fikk for lite mat. Kira begynte ikke å legge på seg igjen før etter hun var ferdig å die, men vektnedgangen stoppet heldigvis opp. 

  

Det frister med nytt kull her hjemme snart igjen, for det er absolutt herlig å ha valper i hus. Den største jobben for oss ble å holde mor og barn adskilt fra de to andre hundene, da vi ikke har stort hus med eget rom som Kira og valpene kunne være i, ble det en liten utfordring. Det holdt med ett uoppmerksomt øyeblikk, så var ulykken ute. Mer om dette kommer. 

 

#Valper #jrt #cairn #Sommeren2016 #EnUkeGamle 

 

De ferske valpene Dag 1

Helt ferske små valper. Det ble 3 jenter og 2 gutter. Jeg benyttet anledningen til å sjekke dem kjapt og knipse et bilde av dem mens mor fikk seg en liten tur ut i frisk luft. 

 


Helt ferske søte små her altså. Etter en kjapp sjekk, og litt skifting av våte pledd og aviser i bur fikk de være i fred og ro med mor. 

Dagens titt på de skjønne som kom til oss sommeren 2016. There`s more to come! 

 

 

#Terrier #jrt #Cairn #Valper #DagEn #Sommeren2016 

Vårt første kull - Kira og Leo

En skikkelig tjuvparring opplevde vi sommeren 2016. 

Valper var ikke i tankene her hjemme, da den eldste tispen er for gammel, og nå uten livmor, og den yngre tispen, Kira, er en mix. Hva eier tenker og hva hundene tenker er visst to helt forskjellige saker. Kira hadde såvidt startet på løpetiden sin, og jeg regnet med jeg hadde minst en liten uke før jeg måtte begynne å skille Kira og Leo. Den gang ei! Dagen etter jeg oppdaget at hun hadde løpetid hang de, en skikkelig uventet tjuvparring. Disse to er bestevenner, "kjærester" og nå skulle de også få valper. 

Siden jeg eier både mor og far, kjenner til lynnet på dem begge, sykdomshistorikken deres og foreldrenes bakgrunn falt valget på at Kira skulle få beholde om det ble valper ut av parringen. Spennende uker ventet, og den kommende mor viste tydelige tegn ganske tidlig på at noe var på gang. 

Det ble lange 63 dager, og jeg brukte tiden godt på å lese meg opp på alt jeg kunne finne som hadde med drektighet, fødsel og valper å gjøre. Tankene jeg har gjort meg rundt dette er at det så og si er håpløst å lese seg til alt innen dette temaet, jeg har lært veldig mye mer av erfaringen rundt disse valpene, enn noen bok noen gang kunne gitt meg. 

Et stort valpebur ble ordnet i god tid før fødsel, Kira slo seg godt til ro her. De siste dagene opp mot fødsel overvåket vi henne ved hjelp av webkamera, ved minste tegn på fødsel stod jeg klar til å dra hjem fra jobb. Det ble ikke behov for å haste seg hjemover. Dagen valpene kom ville hun kun være i buret, og hun peste litt men så sprek ut. Valpene begynte å komme på ettermiddagen, en etter en ploppet de ut, og Kira var veldig flink. Tok seg av det hun skulle og var en skikkelig flink mor! Vi var selvfølgelig hjemme og overvåket fødselen. 

13. Juni 2016 ble det født totalt 5 friske og flotte, ikke minst store og velskapte, valper her hjemme. Kira var ikke blitt røntget, så vi visste ikke helt hvor mange valper vi kunne vente. Hun roet seg helt ned etter de 5 var kommet, og la seg til for å die dem og stelle dem. Jeg kjente en god stund på magen hennes, og den virket helt tom. Dette viste seg dessverre å ikke stemme, og dagen etter kom det to valper til. De kom da ingen var hjemme, og de klarte seg dessverre ikke, lærdom lært! 

7 valper var altså i den lille skapningen, ikke rart hun var stor på slutten! 

 


 

Her vises 4 av 5 valper, tror en har lurt seg bort delvis under Kira. På dette bildet er de rundt 1 uke gamle. Et herlig syn å se en stolt og flink mor med valpene sine. 

Dette er selvfølgelig ikke hele historien om våre første valper, det ble mer enn hektiske dager og mange bekymringer og noen sorger, mer om dette kommer etterhvert.


 

#Valper #Fødsel #Terrier #DeVakresteValpene #StoltMor 

Hanne

Hanne

Hamyst er en idè, en tanke og en drøm. Hamyst er en plan om et sunt og godt hundeoppdrett, med friske og flotte hunder, med høyt premierte og godlynte Cairn Terriere. Den spede begynnelse, fra drøm til virkelighet, og veien dit.

Blogg.no reklame

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits