Kira

  

Møt Kira, vår lille terreiermix-jente.

Kira ble født i November 2012, og i Januar 2013 dro min kjære mann helt til Røyken for å hente henne hjem til trøndelag.

  

Jeg satt og trålte Finn.no etter valp, vi skjønte ganske fort etter Minnie døde at vi ønsket oss en hund til, Leia sturet, og det gjorde mor i huset og!

Jeg snublet over disse bildene på Finn.no, og forelsket meg i denne jenta. Ringte, og hun var ledig. Det var 3 stykker som skulle selges, Kira var den eneste som hadde pels av dem..

 

 

Her er Kira med 2 av sine kullsøsken. Er dem ikke bedårende alle sammen? Kule bikkjer!! Moren er halvt terrier halvt nakenhund, og faren er Jack Russel Terrier.

Anyhow.. Jeg visste jeg ville ha denne lille jenten, men hvordan få henne til Trøndelag?

Løsningen ble å pakke inn min kjære influensasyke mann i masse klær, sette han i bilen, og la han kjøre fra Melhus til Hønefoss på natten, og hjem igjen på morgenen. Ja, jeg vet, jeg har verdens beste mann!

 

 

Hun var perfekt, en enkel, herlig liten hund, sov gjennom nettene, tisset ute, var snill med ungene, og ble godtatt av Leia, vår andre hund.

 

 

Ett herlig lite sjarmtroll!

 

 

Kira er glad i å være med der det skjer, når det skjer, uansett hva som skjer!

 

 

Kira har kurrert min frykt for å skaffe meg en blandingshund, og jeg håper hun blir veldig gammel her hos oss.

Jeg har vel en forkjærlighet for terriere, og det har smittet over til resten av slekta, alle liker hundene våre, og det er en herlig følelse.

 

 

 


 

#Kira #Terrier #verdensbeste #jackrussel #nakenhund #kuleste

Minnie

 

 

Dette er Minnie.

Hun er en liten jente av rasen Whippet.

 

 

Minnie kom til oss vinteren 2011, da var hun 12 uker gammel, og en herlig liten jente, full av fart og kos.

Vi kjøpte henne fra Oscarberg kennel i Trondheim.

 

 

Min erfaring med denne rasen er at de er svært hengivende, de elsker å ligge med hodet på fanget ditt og se deg i øynene.

Minnie var også full av ramp som lita, og gjorde mange pek som gjorde at vi ble litt oppgitte nå og da.

 

 

Er hun ikke vakker?

 

 

Og rask... denne rasen ble opprinnelig avlet for hetsejakt på hare og diverse småvilt. Den er også brukt som veddeløpshund.

 

 

Minnie ble aldri gammel, vinteren 2012 ble hun påkjørt av en bil, og skadene var så omfattende at vi valgte å avlive henne hos veterinær. Det er første hunden jeg har mistet i mitt voksne liv, og det var forferdelig tungt! Det å måtte si farvel, til en så ung og herlig del av familien unner jeg ingen.

 

Hvil i fred min kjære Minnie, løp som vinden.

 

 


 

#whippet #hund #oscarbergkennel #RiP

 

 

Cairn Terrier

 

 

Verdens beste kompis, det blir denne rasen kalt, og med god grunn!

 

"Cairn terrieren ble opprinnelig brukt til jakt på bl.a rev, oter og rotter. Denne jaktformen var ikke helt ufarlig for cairn terrieren, men takket være dens temperament, som kjennetegnes av selvtillit, mot, årvåkenhet og aktivitet, i tillegg til livlighet uten nervøse tendenser, greide den seg bra. Den tykke, doble pelsen ga den også en god beskyttelse.

Cairn terrieren har i dag fortsatt sitt temperament i behold, og den liker å være med på det som skjer. Den har sterk egenvilje. Dette er en fordel i bl.a lydighetsdressur, dersom den mestres riktig.

Cairn terrieren har mange attraktive egenskaper; sjarmerende karakter, hendig størrelse for dem som ønsker en liten hund og den er lettstelt, robust og utholdene. Til tross for at de liker lange turer i skog og mark, har den ikke behov for mye mosjon. Cairn terrieren er øm og kjærlig, med et intens ønske om å tilfredsstille sin eier og dennes familie, og er alltid villig til å gi mye mer enn den blir gitt. Den er hjemme familiens beskytter på en måte som er nesten unik for en så liten hund. De varsler om farer, fanger skadedyr og står gjerne i mellom deg og en sint okse. Den liker ikke å slåss og vil derfor ikke utfordre til slåsskamp, men den holder på sin rett og kan på ingen måte kalles feig. Den bjeffer ikke så mye, men vil advare mot inntrengere.

Den er intelligent, har lett for å lære, men er også i besittelse av en stor porsjon egenvilje. Dette fører igjen til at den til tider kan utfordre sin eier til reneste stahetsdueller før den til slutt lar seg overtale. Den er meget glad i mennesker og tilpasser seg lett forskjellige omgivelser."  (www.canis.no)

 

 

Har ingen problemer med å anbefale denne rasen til en barnefamilie, dette er en allsidig og snill rase, som fort blir en del av familien. Men!! Som ved alle store avgjørelser som å skaffe seg en hund er, skal en sette seg godt inn i hva slags rase som kan passe for deg. Alle raser har sitt på godt og vondt. 

 

 

Verdens beste kompis, en stor hund i en liten kropp.

 

#Hund  #CairnTerrier  #VerdensBeste

 

Leia

 

Leia er sjefsbikkja i familien, hun fyller 7 år i April 2014, og er av rasen Cairn Terrier.

Vi fikk Leia da hun var 10 uker, skulle egentlig ha valp av et kull som ikke var leveringsklart enda, var innom oppdretter for å hilse på henne og kullet, og dro derfra med en valp som egentlig var tiltenkt oppdretteren selv. Har aldri angret!

 

 

 

Leia blir brukt til alt, kjæledyr, turhund, lekehund, jakthund, vakthund..

Kjælenavnet hennes er Kebab, det er min lille trussel til henne når hun ikke oppfører seg.

 

 

Leia med kompisen Teddy

  

 

Cairn Terrier, Verdens beste kompis!

 

 

 

#CairnTerrier #VerdensBesteKompis #Leia 

 

Hamyst

Hamyst

Hamyst er en idè, en tanke og en drøm. Hamyst er en plan om et sunt og godt hundeoppdrett, med friske og flotte hunder, med høyt premierte og godlynte Cairn Terriere. Den spede begynnelse, fra drøm til virkelighet, og veien dit.

Blogg.no reklame

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits