Da fem ble til tre

Dette er ikke et innlegg som gir meg noe glede å skrive. Det er heldigvis noen måneder siden det skjedde nå, og en vond lærdom ble det! 

Vi har som nevnt i tidligere innlegg begrenset med rom å ta av når det kommer til valpene, så jeg innredet et stort hundebur som de kunne bo i de første ukene, og holdt de to andre hundene våre adskilt, slik at mor og valper fikk fred og ro. Jeg visste at vi burde holde dem adskilt, jeg trodde grunnen var at mor ikke skulle føle noe trussel mot seg og valpene og at de skulle få ro og fred, jeg visste ikke at valpene kunne komme i reel fare om de ikke ble holdt adskilt. 

En rekke av uønskede hendelser skjedde, og endte med at vår eldste tispe plutselig befant seg alene i buret med valpene. Hun som ikke engang skulle være i samme rom som dem. Hun er fra før en litt grinete hund, og hun hadde innbilt svangerskap så hormonen raste i hodet og kroppen hennes. 2 valper mistet vi denne sorte dager. En veldig vond lærdom for oss alle. Jeg har lest og hørt i etterkant at dette kan skje, og jeg vet nå om flere det har skjedd med, men åh som det aldri skal skje her igjen! 

 Denne staselige karen over her kaller vi Ask. En fantastisk flott liten tass, her to uker gammel. Den skjønne lyse, gode og runde jenta over her kaller vi Ally, to uker gammel på disse bildene.Og den nette lille søte over her kaller vi Liss, også hun to uker på disse bildene.  

Det som skulle være 7, gikk fra 5 og så brutalt ned til 3 valper. Disse tre vokste derimot opp til å bli store og skjønne terriere, og alle tre har kommet til flotte nye hjem, på helt forskjellige steder i landet. Men, det er en historie for en annen gang. 

 

Lærdommer er noen ganger vonde, denne tar vi med oss som noe som absolutt ikke skal skje igjen. Det tok en stund før vi klarte å ta innover hva som hadde skjedd, og hvor det hadde gått galt. Det er en hel del som skal endres ved neste anledning! 

 

 

#Valpene2016 #Terrier #Cairn #jrt #Lærdommer #ValpeneToUkerGamle

 

frodith

16.01.2017 kl.20:05

Uff, ja det var en trist historie. Men de tre dere hadde igjen var noen skjønninger da :-)

Hanne

16.01.2017 kl.21:52

frodith: De tre er bare helt nydelige, får heldigvis oppdateringer med bilder fra eierne innimellom :)

margarites

16.01.2017 kl.22:19

Så søte små valper, men veldig trist at det ikke gikk bra med alle. Men man lærer så lenge man lever, og alt kan ikke sikres helt. Bra de har fått nye og gode hjem :-)

Hanne

16.01.2017 kl.22:31

margarites: Ja, det var trist, godt vi hadde de tre som ble igjen, for de var jammen mye kos i! :) En hel del som skal endres på til neste gang vet jeg :)

suttung

16.01.2017 kl.22:28

Vi hadde noen kull med schæfervalper for mange år siden og mistet alltid noen valper, det var leit.

Hanne

16.01.2017 kl.22:32

suttung: En blir jo så knyttet til de små, er alltid leit når det går galt. Men, noen ganger er det lite en kan gjøre, og andre ganger tar en med seg viktig lærdom :)

spisogspar

16.01.2017 kl.22:31

Å nei så trist! Nydelige valper <3

Hanne

16.01.2017 kl.22:34

spisogspar: Takk! :) Ja, det var veldig trist. Tok noen dager før jeg klarte å se på tispa som utførte handlingen på samme måte som før igjen.
Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

Hamyst er en idè, en tanke og en drøm. Hamyst er en plan om et sunt og godt hundeoppdrett, med friske og flotte hunder, med høyt premierte og godlynte Cairn Terriere. Den spede begynnelse, fra drøm til virkelighet, og veien dit.

Blogg.no reklame

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits