Vårt første kull - Kira og Leo

En skikkelig tjuvparring opplevde vi sommeren 2016. 

Valper var ikke i tankene her hjemme, da den eldste tispen er for gammel, og nå uten livmor, og den yngre tispen, Kira, er en mix. Hva eier tenker og hva hundene tenker er visst to helt forskjellige saker. Kira hadde såvidt startet på løpetiden sin, og jeg regnet med jeg hadde minst en liten uke før jeg måtte begynne å skille Kira og Leo. Den gang ei! Dagen etter jeg oppdaget at hun hadde løpetid hang de, en skikkelig uventet tjuvparring. Disse to er bestevenner, "kjærester" og nå skulle de også få valper. 

Siden jeg eier både mor og far, kjenner til lynnet på dem begge, sykdomshistorikken deres og foreldrenes bakgrunn falt valget på at Kira skulle få beholde om det ble valper ut av parringen. Spennende uker ventet, og den kommende mor viste tydelige tegn ganske tidlig på at noe var på gang. 

Det ble lange 63 dager, og jeg brukte tiden godt på å lese meg opp på alt jeg kunne finne som hadde med drektighet, fødsel og valper å gjøre. Tankene jeg har gjort meg rundt dette er at det så og si er håpløst å lese seg til alt innen dette temaet, jeg har lært veldig mye mer av erfaringen rundt disse valpene, enn noen bok noen gang kunne gitt meg. 

Et stort valpebur ble ordnet i god tid før fødsel, Kira slo seg godt til ro her. De siste dagene opp mot fødsel overvåket vi henne ved hjelp av webkamera, ved minste tegn på fødsel stod jeg klar til å dra hjem fra jobb. Det ble ikke behov for å haste seg hjemover. Dagen valpene kom ville hun kun være i buret, og hun peste litt men så sprek ut. Valpene begynte å komme på ettermiddagen, en etter en ploppet de ut, og Kira var veldig flink. Tok seg av det hun skulle og var en skikkelig flink mor! Vi var selvfølgelig hjemme og overvåket fødselen. 

13. Juni 2016 ble det født totalt 5 friske og flotte, ikke minst store og velskapte, valper her hjemme. Kira var ikke blitt røntget, så vi visste ikke helt hvor mange valper vi kunne vente. Hun roet seg helt ned etter de 5 var kommet, og la seg til for å die dem og stelle dem. Jeg kjente en god stund på magen hennes, og den virket helt tom. Dette viste seg dessverre å ikke stemme, og dagen etter kom det to valper til. De kom da ingen var hjemme, og de klarte seg dessverre ikke, lærdom lært! 

7 valper var altså i den lille skapningen, ikke rart hun var stor på slutten! 

 


 

Her vises 4 av 5 valper, tror en har lurt seg bort delvis under Kira. På dette bildet er de rundt 1 uke gamle. Et herlig syn å se en stolt og flink mor med valpene sine. 

Dette er selvfølgelig ikke hele historien om våre første valper, det ble mer enn hektiske dager og mange bekymringer og noen sorger, mer om dette kommer etterhvert.


 

#Valper #Fødsel #Terrier #DeVakresteValpene #StoltMor 

http://hevhodet.blogg.no/

12.01.2017 kl.16:35

Åh så herlig :)

Hanne

12.01.2017 kl.17:00

http://hevhodet.blogg.no/: Takk :) De endte opp til å bli riktig så herlige små hunder :)

Victoria Larsen

12.01.2017 kl.17:08

Så herlig <3

Hanne

12.01.2017 kl.21:01

Victoria Larsen: takk, jeg er helt enig!! ^^

annebe

12.01.2017 kl.17:15

Så hyggelig at kjæresteparet fikk valper sammen.... Koselig bilde <3

Hanne

12.01.2017 kl.21:05

annebe: Takk :) Ja, de to der holder sammen gjennom tykt og tynt. Skal legge ut noen bilder som viser samholdet en dag :) Jeg syns også det var kjekt at de kunne få valper, selv om det da ikke ble renraset.

Margrethe

12.01.2017 kl.21:11

Så koselig historie! Gleder jeg til fortsettelsen <3

Hanne

12.01.2017 kl.21:42

Margrethe: Takk:) Fortsettelsen kommer, gleder meg til å dele denne reisen det ble å ha valper i hus :)

spisogspar

12.01.2017 kl.22:35

Så nydelige små <3 Nydelig mamma-hund også :)) Koselig bilde <3

Hanne

14.01.2017 kl.15:23

spisogspar: Takk så mye :)
Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

Hamyst er en idè, en tanke og en drøm. Hamyst er en plan om et sunt og godt hundeoppdrett, med friske og flotte hunder, med høyt premierte og godlynte Cairn Terriere. Den spede begynnelse, fra drøm til virkelighet, og veien dit.

Blogg.no reklame

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits