Cairn Terrier

 

 

Verdens beste kompis, det blir denne rasen kalt, og med god grunn!

 

"Cairn terrieren ble opprinnelig brukt til jakt på bl.a rev, oter og rotter. Denne jaktformen var ikke helt ufarlig for cairn terrieren, men takket være dens temperament, som kjennetegnes av selvtillit, mot, årvåkenhet og aktivitet, i tillegg til livlighet uten nervøse tendenser, greide den seg bra. Den tykke, doble pelsen ga den også en god beskyttelse.

Cairn terrieren har i dag fortsatt sitt temperament i behold, og den liker å være med på det som skjer. Den har sterk egenvilje. Dette er en fordel i bl.a lydighetsdressur, dersom den mestres riktig.

Cairn terrieren har mange attraktive egenskaper; sjarmerende karakter, hendig størrelse for dem som ønsker en liten hund og den er lettstelt, robust og utholdene. Til tross for at de liker lange turer i skog og mark, har den ikke behov for mye mosjon. Cairn terrieren er øm og kjærlig, med et intens ønske om å tilfredsstille sin eier og dennes familie, og er alltid villig til å gi mye mer enn den blir gitt. Den er hjemme familiens beskytter på en måte som er nesten unik for en så liten hund. De varsler om farer, fanger skadedyr og står gjerne i mellom deg og en sint okse. Den liker ikke å slåss og vil derfor ikke utfordre til slåsskamp, men den holder på sin rett og kan på ingen måte kalles feig. Den bjeffer ikke så mye, men vil advare mot inntrengere.

Den er intelligent, har lett for å lære, men er også i besittelse av en stor porsjon egenvilje. Dette fører igjen til at den til tider kan utfordre sin eier til reneste stahetsdueller før den til slutt lar seg overtale. Den er meget glad i mennesker og tilpasser seg lett forskjellige omgivelser."  (www.canis.no)

 

 

Har ingen problemer med å anbefale denne rasen til en barnefamilie, dette er en allsidig og snill rase, som fort blir en del av familien. Men!! Som ved alle store avgjørelser som å skaffe seg en hund er, skal en sette seg godt inn i hva slags rase som kan passe for deg. Alle raser har sitt på godt og vondt. 

 

 

Verdens beste kompis, en stor hund i en liten kropp.

 

#Hund  #CairnTerrier  #VerdensBeste

 

Bo nytt

06.12.2013 kl.14:03

Ååå, savner min Cairn terrier!

Måtte avlive den i sommer da den var 13 år.

Det tristeste jeg har gjort! :(

Kos deg masse med hunden, de er herlige :)

Hamyst

06.12.2013 kl.14:06

Bo nytt: Så trist! Mistet selv en ung hund i fjor, da den ble påkjørt av en bil, hun var bare 1 år, det er veldig tungt! 13 år er jo en voksen alder på en Cairn. :)

Bo nytt

06.12.2013 kl.14:07

Huff :/ Ja, det er det. Han hadde sine problemer også og det ble veldig ille på slutten, så da var det nok best slik men trist er det uansett! :/

Hamyst

06.12.2013 kl.14:08

Bo nytt: Ja, de blir jo en del av familien. :) Kanskje det blir en ny Cairn på deg etterhvert? :)

Bo nytt

06.12.2013 kl.14:10

Så absolutt!

Nja, jeg har en kjærest som gjerne vil ha en finsk lapphund så tror kanskje det blir det i stedetfor. Har liksom hatt min cairn terrier. Vil ikke "ødelegge" minnet av han med en ny fra samme rase. Hvis det var forståelig :) Men hund skal jeg ha, om ikke lenge!

Hamyst

06.12.2013 kl.14:13

Bo nytt: Både forståelig og ikke, skjønner deg, men jeg er helt motsatt. :) Kunne godt tenkt meg flere av samme rase, er noe med rasen som jeg bare liker veldig godt. :) Lykke til med valg av hund. :)

Bo nytt

06.12.2013 kl.16:18

Ja, jeg skjønner hva du også mener. Liker veldig godt rasen selv :) Vi får se hva det blir til med årene :) Takk for det! Ha en fin helg :)
Skriv en ny kommentar

Hamyst

Hamyst

Hamyst er en idè, en tanke og en drøm. Hamyst er en plan om et sunt og godt hundeoppdrett, med friske og flotte hunder, med høyt premierte og godlynte Cairn Terriere. Den spede begynnelse, fra drøm til virkelighet, og veien dit.

Blogg.no reklame

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits